ממטבחי העילית הצרפתיים ועד לבר בחתונה שלכם, קוקטיילים הם צעד אחד קדימה, שלא לומר למעלה, לעבר אירוע מוצלח במיוחד. כולנו ראינו קוקטיילים רבים בחיינו, וחלקנו הגדול אפילו יודע למנות שמות של כמה וכמה קוקטיילים שכאלו, אבל עדיין מפליא ומפתיע לגלות שהמוני אנשים עדיין לא טעמו קוקטייל איכותי בחייהם.
מי שמגלה את הקוקטיילים וזוכה לטעום קוקטיילים ברמה גבוהה ובהתאמה אישית יודע. קל להתאהב, קשה להפסיק, הקוקטיילים מאפשרים לנו לשתות בנחת מהכוס או מקשית, וליהנות מכל שלוק. לא צריך לסבול משתיית אלכוהול, והקוקטיילים מאפשרים לנו לגשר על הטעם הקשוח של סוגי אלכוהול שונים, לבין החך הרגיש שלנו.
יותר מזה, לא רק גישור, מומחים לקוקטיילים יודעים למנף את הטעמים הספציפיים של סוגי אלכוהול שונים, כדי לייצר משקה הרמוני שמשתמש בטעם של הבסיס האלכוהולי ליצירת משהו חדש, טעים יותר, מרגש יותר, ומותאם יותר לסיטואציה.
קוקטייל עבור אנשי המקצוע: קצת פרטים טכניים
לא חייבים להיות ברמנים מקצועיים כדי לדעת להכין קוקטיילים מנצחים. מה שכן חשוב זה לדעת כמה פרטים טכניים בסיסיים שיעזרו לכם להתחבר רגשית ואינטלקטואלית לעולם הקוקטיילים, עולם מקביל למטבח הגורמה רק מהצד של הכוס, ולא מצד הצלחת.
- לגבי מקור המילה, שמורכבת מהלחם של "תרנגול" (Cook) ו"זנב" (Tail), הרי שניתן למצוא גרסאות שונות, כאשר ההשראה שחולקים כל הסיפורים היא בסופו של דבר אחת – הצבעוניות היתרה של זנב התרנגול, וקוקטיילים הרי ידועים בצבעים המגוונים שלהם.
- כל אחד יכול ללמוד לערבב קוקטיילים – טוב, לא כל אחד, אלא כל אדם מעל גיל 18 בישראל יוכל לעשות זאת, כי קוקטיילים הרי מכילים לרוב אלכוהול. ובכל מקרה, ברמה הטכנית, הרי שיש כיום בישראל לא רק ברים וברמנים שמתמחים בהכנת קוקטיילים, אלא אפילו סדנאות לקוקטיילים עד הבית, לאירועים פרטיים, מסיבת רווקות, ימי הולדת, ו"סתם ככה" כשרוצים ליהנות מסדנה מיוחדת בבית, וללמוד להכין לעצמכם את הקוקטיילים שאתם הכי אוהבים.
- לערבב קוקטיילים אומר לערבב אלכוהול עם ממתיק כלשהו (זה לא חובה, אבל לרוב זה חלק מהעניין), ועם משהו נוסף כמו פרי, ירק, תבלינים וכיו"ב. בעצם כל ערבוב שכזה הוא נחשב לקוקטייל, אבל זה לא מבטיח שהוא יהיה טעים. כדי שקוקטייל יהיה טעים, הוא צריך להיות מאוזן, בנוי נכון, בתבונה, כמו כל מנת גורמה אחרת.
- יש מתכונים בינלאומיים רשמיים לקוקטיילים – בעוד שכל ברמן, ובעצם כל אדם, יכול להחליט לערבב לעצמו או לעצמה כל תערובת ולקרוא לזה קוקטייל, הרי שבסופו של דבר ישנה רשימת מתכונים רשמית להרבה מאוד קוקטיילים מרחבי העולם. הרשימה כוללת את רוב הקוקטיילים המוכרים, מבלאדי מרי ועד מוסקו מיול, ומי שרוצה לקבל את הגרסה הקלאסית וה"מקורית" של הקוקטיילים האלו, מוטב לו שילך בתלם לפני שהוא מתחיל להשתולל ביצירתיות המתבקשת בהחלט.